En Kolay İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Evde Nasıl Yapılır?

En Kolay İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Evde Nasıl Yapılır?

 İçli Köfte Tarifi - İçli Köfte Nasıl Olur?


Bugün evde içli köfte yapımını tek tek sizlere anlatacağız. İçli köfte ev yapımı nasıl yapacağınızı adım adım sizlere aşağıda verdiğimiz gibi yapabilirsiniz. İçli köfte yaparken tarife uymaya dikkat ettikten sonra ellerinizi yıkayıp başlayabilirsiniz.


İçli Köfte Hamuru Tarifi:

  • 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur,
  • 1 çay bardağı irmik,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 su bardağından biraz az un,
  • 1 çay kaşığı tuz,


İçli Köfte İç Harcı:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 300 gr kıyma,
  • 3 orta boy soğan,
  • Yarım tatlı kaşığı salça,
  • Yarım demet maydanoz,
  • 1 küçük çay bardağı ceviz,
  • Tuz,
  • Pul biber,
  • Karabiber,


İçli Köfteyi Kızartmak İçin:

  • Sıvı yağ,




İçli Köfte Yapımı:

  1. İçli köfte tarifine başlamak için öncelikle soğanları ince ince doğrayalım,
  2. Ardından Uygun bir tavanın içerisine sıvı yağ ekledikten sonra soğanları da ekleyip pembeleşinceye kadar kavuralım,
  3. Kavrulan soğanların içerisine kıymayı da ekleyerek suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim,
  4. Hemen ardından salçayı da ekleyerek biraz daha kavurduktan sonra biraz su eklenir,
  5. Tarife devam etmek için baharatların tuzu cevizi ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip son kez karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın,
  6. İnce bulguru bir bardak soğuk su ile kısır yapar gibi ıslattıktan sonra üzerine unu da ekleyip 5 dakika yoğurun,
  7. Yoğurduğunuz hamur yuvarladığını zaman dağılmıyorsa olmuş demek oluyor (Ele yapışabilir),
  8. İçli köfteleri hazırlamak için cevizden biraz daha büyük parçalar alınır baş parmak yardımıyla ara ara su ile ıslatarak içi ince bir şekilde açılır ve arasına iç harcı eklenir,
  9. Hemen ardından yukarı doğru iman şeklinde uzatılır ve bütün hamurları aynı işlem uygulanır,
  10. Son olarak hazırladığımız içli köfteleri uygun bir tavada 1 bardak sıvı yağ ile kızartılır ve servis edilir.


İçli Köfte Dağılırsa Ne Yapılır?

İçli köfte dağılırsa yapabileceğiniz bir şey olmaz yalnızca dağılmaması için tedbirler alabilirsiniz. İçli köfte kızartırken çok fazla karıştırmamaya dikkat etmelisiniz çünkü ne kadar çok karıştırırsanız içli köfte o kadar çok dağılabilir. Buna ek olarak içli köftenin hamurunu yaparken içerisinde 1 adet yumurta eklerseniz bulgurlar birbirlerine daha çok yapışacak ve birbirlerini daha iyi tutacaktır.




İçli Köfte Püf Noktaları?

İçli köfte harcı yapılırken kıvamını ayarlamak için elinize alıp yuvarlayarak yuvarlanıp yuvarlanmadığına bakarak kıvamını anlayabilirsiniz. Eğer elinize alıp yuvarladığımızda dağılmıyor ise bu ama bulunuz istenilen kıvamda demektir. Buna ek olarak dikkat etmeniz  bir diğer nokta içli köfte yaparken hamurun ince olmasına dikkat etmelisiniz.


Yaptığınız içli köfteleri haşlayarak pişirecekseniz tencerenin içerisine eklediğinizde karıştırmamaya dikkat etmelisiniz aksi halde dağılabilir. İçli köfte yaparken suyuna 12 damla limon suyu atarsanız dağılmasın engellemiş olursunuz. İçli köfteyi bil diğer pişirme yolu da kızartarak pişirmektir. Kızartırken bol yağda ve kızgın yağda olmasına dikkat edin yoksa dağılabilir.


İçli Köfte Sunumu:

İçli köfteyi sunarken yanına fazla bir şey yapmanıza gerek yoktur. Zaten içli köfte ana yemek olarak geçmektedir. Fakat için köftenin yanına çeşitli  mezeler yapılabilir. Veya çorba yapılabilir. Buna ek olarak içli köfte sunulurken üzerine yoğurt dökerek de sunabilirsiniz.


İçli Köfte Çeşitleri:

Bugün sizlere evde yapabileceğiniz mükemmel lezzetlerden biri olan içli köfte tarifinin çeşitlerinden bazılarını vereceğiz. En çok tercih edilen çiğ köfte çeşitlerden birisi içli köfte çorbası olacaktır. Bütün bunların yanında içli köfteyi ister kızartabilir, isterseniz de haşlayıp yiyebilirsiniz.




İçli Köfte Kaç Kalori?

İçli köfte kalori bakımından oldukça ağır bir yemektir. 1 adet haşlanmış içli köftenin kalori miktarı yaklaşık olarak 163 kaloridir. 1 tane kızartılmış içli köftenin kalorisi ise haşlanmış çiğ köfteden daha ağırdır. 1 tane kızartılmış çiğköfte yaklaşık olarak 350 kaloridir. Çiğ köfte besin değeri açısından baktığımız zaman içinde bol miktarda protein bulunduruyor.


İçli Köfte Faydaları Nelerdir?

İçli köfte faydaları oldukça fazla olduğundan dolayı sizlere en çok görülen faydalarından bazılarını vereceğiz. İçli köfte içerisinde bulunan et sayesinde bol miktarda protein sayesinde vücudunu daha dinç tutmanızı sağlayacaktır. İçli köfteyi biraz da olsa sağlıklı hale getirmek isterseniz eğer kızartılmış içli köfte yerine kızartılmamış içli köfteyi tercih edebilirsiniz.


Daha Fazla Köfte Tarifleri için Köfte Tarifleri Kategorisine gidebilirsiniz.

Daha Fazla Yemek Tarifleri için Yemek Tarifleri sitemize gidebilirsiniz.


Daha yeni Daha eski