Kolay Etli Pilav Tarifi - Etli Pilav Nasıl Yapılır?

Kolay Etli Pilav Tarifi - Etli Pilav Nasıl Yapılır?

 Etli Pilav Tarifi - Etli Pilav Nasıl Olur?



Bugün evde etli pilav nasıl yapacağınızı adım adım sizlere anlatacağız. Ev yapımı etli pilav yapmak istiyorsanız sizlere vermiş olduğumuz tarife uygun olarak yapabilirsiniz. Tarife başlamadan önce yemeği yapacağınız yerin temiz olmasına sağlığınız için özen gösterebilirsiniz.


Etli Pilav Malzemeleri:

  • 250 gr kuş başı doğramış et,
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1.5 su bardağı sıcak su,


Etli Pilav Baharatları:

  • Tuz,




Etli Pilav Yapımı:

  1. Orta boy bir tencere içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı yağını ekledikten sonra güzelce ısıtalım. 
  2. Isıttıktan sonra üzerine 250 gr kuş başı eti ekleyip yüksek ateşte etlerin rengi değişip suyunu salana kadar sürekli karıştırarak pişirin.,
  3. Hemen ardından etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirin,
  4. Etler pişerken diğer tarafta bir su bardağı pirinci bir kaba alın üzerini örtecek kadar su ekleyin ve birazda tuz katıp 15-20 dakika kadar kabın içerisinde bekletin,
  5. Daha sonra pirincin suyunu süzüp kenarı alın,
  6.  Etler piştikten sonra üzerine bir yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağında ekleyip 1 dakika kavurun,
  7. Ardından etlerin üzerine suyu süzülen penis yerine koyup 2 dakika kavurun,
  8. Tarife devam etmek için son olarak tencereye bir buçuk su bardağı sıcak su ve damak tadınıza göre tuz ekleyin ve ardından bir iki kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın,
  9. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin,
  10. Gerekli olursa üzerine az miktarda sıcak su döküp pişirmeye devam ettikten sonra pişen pirinçleri sıcak bir şekilde servis edin.


Etli Pilav Sunumları:

Etli pilav sunum yaparken yanına bir şey yapmanıza gerek yoktur zaten içerisinde hem pilav hem de et bulunduğundan dolayı doyurucu bir yemektir. Bu neden ile yanına bir şey yapmanıza gerek yoktur. Tabağınıza güzelce ve şekilli bir şekilde koyarak tek başına servis edebilirsiniz.




Etli Pilavın Yanına Ne Gider?

Etli pilav yukarıda da belirttiğim gibi yanına bir şey yapılması gereken bir yemek değildir. Sade olarak servis edilebilir. Fakat tek başına servis etmek istemiyorsanız yanına mezeler, çeşitli salatalar ve çeşitli çorbalar yaparak servis edebilirsiniz. Etli pilavın yanına bunun dışında fazla yemekler gitmez zaten etli ve pilav içerde için doyurucu bir yemektir yanına aperatif yiyecekler gider.


Etli Pilav Faydaları Nelerdir?

Etli pilav hem kalori hem de protein açısından zengin bir yemektir. İçerisinde kuzu eti bulunan yemek özelikle B12 vitamini bakımından zengindir. B12 vitamini sadece hayvansal kaynaklarından sağlanabilen ve vücudunuzda merkezi sinir sistemini koruyan, hafızayı güçlendiren ve kan hücresi üretiminde görevli, cilt, tırnak ve saçların sağlıklı olmasını sağlayan, metabolizmayı düzenleyen işlevleri dolayısıyla vücutta önemli bir yere sahiptir.


Etli Pilav Kaç Kalori?

Etli pilav kalori bakımından içinde bulunan malzemeler sebebi ile ağır bir yemektir. 100 gram etli pilav kalori bakımından 142 kcal kalori bulundurur. Etli pilav besin değeri açısından ise içerisinde bol miktarda yağ, protein ve karbonhidrat bulunuyor.




Etli Pilav Püf Noktaları?

Etli pirinç pilavı yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi etin yumuşak olmasını sağlamaktır. Bunun için kuzu eti kullanabilirsiniz. Veya bunun yerine etinizi sirkeli suda yıkarsanız etiniz yumuşak olacaktır. Buna ek olarak çeşitli baharatlar ekleyerek yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.

Daha yeni Daha eski