En Kolay Ispanaklı Pasta Tarifi - Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

En Kolay Ispanaklı Pasta Tarifi - Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

 Ispanaklı Pasta Tarifi - Fırında Ispanaklı Pasta Nasıl Yapılır?

Bugün sizlere evde yapabileceğiniz mükemmel bir tarif vereceğiz. Evde ıspanaklı pasta tarifini aşağıda verdiğimiz gibi yapabilirsiniz. Ispanaklı pasta tarifi en kolay nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağız.


Ispanaklı Pasta Malzemeleri:

  • 3 yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı ıspanak püresi,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • Aldığı kadar un,


Ispanaklı Pasta Muhallebisi İçin:

  • 3 su bardağı süt,
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta,
  • 3 yemek kaşığı şeker,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 paket vanilya,


Ispanaklı Pasta Üzeri İçin:

  • Bir paket krem şanti,
  • Bir su bardağı süt,




Evde Ispanaklı Pasta Yapımı:

  1. Evde ıspanaklı pasta tarifine başlamak için öncelikle uygun bir tencere alıp Muhallebiyi hazırlayalım,
  2. Aldığınız tencerenin içerisine süt şeker nişasta ve unu ekleyip karıştırarak pişirin,
  3. Kaynamasına yakın tereyağını ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın,
  4. keki hazırlamak için ıspanakları iyice yıkayarak robottan geçirerek püre haline getirelim,
  5. Daha sonra ayrı bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyip yumurtalar krema kıvamına gelip iki katına çıkana kadar karıştıralım,
  6. Ardından kalan kek malzemelerini de ekleyip son kez karıştırdıktan sonra pandispanya kalıba kek harcını ekleyelim,
  7. Keki 180 derecelik fırında güzelce piştikten sonra kenara alıp ılımaya bırakalım,
  8. Üzeri için  bir paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpalım ve buz dolabında dinlendirelim,
  9. Keki servis tabağına alarak ortadan ikiye ayıralım ve içerisinden bir kase kadar kek parçaları alarak elimizle ufalayalım,
  10. İki kek arasına Muhallebiyi yayalım üzerine de krem şantiye ekledikten sonra kek parçaları ile süsleyip dolapta dinlendirdikten sonra servis edelim.


Ispanaklı Pasta Sunumları:

Ispanaklı pasta sunum yapılırken üzerinde kek parçaları ile süsleyebilirsiniz. Buna ek olarak üzerine krem şanti ile de süsleyebilirsiniz. Yanına ise kurabiyeler bisküviler ve bunun gibi aperatif yiyecekler sunabilirsiniz. İçecek olarak da istediğiniz içeceği ekleyerek pastanızı servis edebilirsiniz veya afiyetle yiyebilirsiniz.




Ispanaklı Pasta Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

Ispanaklı pastayı daha lezzetli yapmak için içerisine muhallebi yerine pastacı kreması ekleyebilirsiniz. Ayrıca kremanın yanlardan taşmaması için etrafını ganaj ile kaplayarak hem daha lezzetli hem de hastanızın çekmemesini sağlamış olursunuz. Buna ek olarak pastanın içerisine meyve de ekleyerek pastanızı Daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.


Ispanaklı Pasta Çeşitleri:

Ispanaklı pasta çeşitlerinden en çok tercih edilen pastalardan bazılarını sizlere vereceğiz. Bunlar sırası ile ıspanaklı ağlayan pasta, ıspanaklı baton pasta ve bunun yanında çiğ ıspanaklı pasta tarifi en çok tercih edilen ıspanaklı pasta çeşitlerinden bazılarıdır.


Ispanaklı Pasta Kaç Kalori?

Ispanaklı pasta kalori bakımından içerisinde çok fazla şeker bulundurduğu için kalorisi yüksek bir yiyecektir. Orta büyüklükte bir dilim ıspanaklı pasta yaklaşık olarak 318 kaloriye denk gelmektedir. Ispanaklı pasta besin değeri bakımından içerisinde bulunan yağ ve karbonhidrat bakımından yüksek bir yiyecektir.


Ispanaklı Pasta Faydaları Nelerdir?

Ispanaklı pasta içerisinde ıspanak olmasına rağmen sağlıklı bir yiyecek değildir. Çünkü kalori bakımından oldukça yüksek bir yiyecektir. Bu nedenle sağlığa yararlı bir yiyecek değildir.




Ispanaklı Pasta Püf Noktaları?

Ispanaklı pasta yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan bir tanesi kek harcını hazırlarken ıspanakları güzelce yıkadıktan sonra iyice robottan geçirerek püre yapmaktır. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da yumurta ve şeker çırpılırken karışımın krema kıvamına gelmesine dikkat etmektir. Kek pişerken de fırının kaynağının sık sık açılmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde kek kabarmaz Soner ve bir daha da kabarmaz.


Dikkat ermeniz gereken noktalardan bir tanesi de muhallebiyi pişirmeden önce tel çırpıcı ile iyice karıştırın ve sonra ocağa alarak durmadan karıştırın. Aksi halde muhallebiniz pürüzsüz olmaz. Son olarak dikkat etmeniz gereken nokta ise muhallebi piştikten sonra soğuması için kenara aldığınız zaman ara ara karıştırmaya özen göstermelisiniz aksi halde muhallebinin üzeri kaymak tutar ve muhallebiniz pürüzsüz olmaz.

Daha yeni Daha eski