İtalyan Usulü Pizza Sosu Tarifi - İtalyan Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

İtalyan Usulü Pizza Sosu Tarifi - İtalyan Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

 İtalyan Pizza Sosu Tarifi - İtalyan Pizza Sosu Nasıl Yapılır?


Bugün sizlere dünya mutfağına ait mükemmel bir pizza sosu tarifini vereceğiz. Orjinal İtalyan pizza sosu tarifini evde nasıl yapacağınızı anlatacağız. Tarife başlamadan önce  ellerinizi ve sosu yapacağınızın yerin sağlığınız için temiz olmasını tavsiye ederiz.


İtalyan Pizza Sosu Malzemeleri:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 diş sarımsak,
  • 3 tane Domates,
  • 3 yemek kaşığı Domates Salçası,


İtalyan Pizza Sosu Baharatları:

  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen,
  • 1 çay kaşığı kekik,
  • Tuz,
  • Karabiber,




İtalyan Pizza Sosu Yapımı:

  1. İtalyan pizza sosu tarifine başlamak için öncelikle domatesleri rendeleyin ve bir rondodan geçirin. Domatesler üre kıvamında olması gerekiyor.
  2. Tarife devam etmek için uygun bir tencerenin içerisine zeytin yağını alıp, güzelce ısınmasını bekleyelim.
  3. Güzelce ısınmış yağın içine ince ince kıydığınız sarımsakları ekleyerek 15- 20 saniye güzelce kavurun.
  4. Hemen ardından salçayı da ekleyerek sarımsaklarla birlikte bir kaç dakik daha soteleyin.
  5. Son olarak da tarifin içerisine rondodan geçiriniz domatesleri, kekik, fesleğen, tuz ve karabiberi de ekleyerek 5 dakika daha pişirin.


İtalyan Pizza Sosu Püf Noktaları:

Hazırladığınız sosu hemen kullanacak iseniz hamurun üzerine direk sürebilirsiniz. Daha sonra kullanmak için ise buz dolabında 5 gün bekleyebilirsiniz.  Hazırladığınız sosu derin dondurucuda dondurup da yaklaşık 3 ay kadar saklayabilirsiniz. Sosunuz da daha aromatik bir tat istiyorsanız içerisine biberiye rezene veya kendi istediğiniz baharat ve otlar ekleyebilirsiniz. Sosunuzu daha acı istiyor iseniz içerisinde kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz. Son olarak da kıvamını biraz daha sulandırarak salçasını azaltıp domatesini çoğaltarak makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz.




İtalyan Pizza Sosu Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri?

İtalyan pizza sosunu sadece pizzada kullanmak yerine çoğu yemekte de kullanabilirsiniz. Sosun içinde  domates ve değişik baharatlar bulunduğundan çoğu yemeğin yanında rahatlık ile tüketebileceğiniz bir sostur. Pizza sosunu ister sade ister yemeğin içinde dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Daha yeni Daha eski