Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi - Şerbetli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi - Şerbetli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

 Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi - Şerbetli İrmik Tatlısı Yapılışı..



Şerbetli İrmik Tatlısı Yapımı için malzemeler; ( Malzemeleri yapacağınız tatlı miktarına göre ayarlayabilirsiniz. )

  • 2 kahve fincanı un,
  • 2 kahve fincanı irmik,
  • 2 adet yumurta,
  • 2 kahve fincanı yoğurt,
  • 2 kahve fincanı şeker,
  • çeyrek paket tereyağı,
  • 1 limon kabuğu rendesi,
  • yarım paket vanilya,
  • yarım tatlı kaşığı karbonat,
  • 1 bardak su,
  • 1 bardak toz şeker,




Şerbetli irmik tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak büyük bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice karıştıralım ve köpürünceye kadar güzelce çırpalım. Yoğurt, vanilya ve yağı çırpmış olduğumuz karışıma ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Un, karbonat ve irmiği de ekleyip kek kıvamına getiriyoruz. Limon kabuğunu rendeleyelim ve limon kabuğu rendelerini ekledikten sonra fırına dayanıklı yağlanmış tepsiye dökelim.

Kekimiz pişerken yapacağımız şerbet için 1 su bardağı suya 1 bardak toz şekeri ekleyelim ve iyice eriyene kadar karıştıralım.. Ardından şerbetimizi kaynamaya bırakıyoruz.

Kekimizi pişirdikten sonrasında biraz soğumasını bekliyoruz ve güzelce dilimleyip şerbeti üzerine döküyoruz. Tercihimize göre dondurma, Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı ile üzerini süsleyebilir ve ardından servis tabaklarımıza koyup servis edebiliriz.

Afiyet olsun.


Diğer Çeşitli İrmik Tatlısı Tarifleri için, İrmik Tatlısı Tarifleri Kategorisine göz atabilirsiniz.

Bu Tarz Tatlı Tarifleri İçin, Tatlı Tarifleri kategorilerimize göz atabilirsiniz.

Daha Fazla Yemek Tarifleri için Yemek Tarifleri sitemize gidebilirsiniz.



İrmik Tatlısı Çeşitleri;

Geleneksel Türk mutfağının en çok bilinen ve tanınan tatlılarından biri olan irmik tatlısı hem yapımı pratik hem de çok leziz bir tatlı olarak bilinmekte. İrmik tatlısı yaparken de bazı püf noktalara çok dikkat edilmesi gerekiyor. Her zaman rahat bir şekilde tüketilen irmik tatlısı, leziz tadı ile de ön plana çıkmakta. Tamamen yapan kişinin isteğine bağlı olarak farklı malzemeler ile yapılabilen irmik tatlısının çeşitleri de değişmekte. Günümüzde ise, sade irmik tatlısının yanı sıra haşhaşlı irmik tatlısı da yapılabiliyor. Özellikle isteğe göre kakao eklenerek kakaolu irmik tatlısı ve ya cevizli irmik tatlısı da yapılmakta. Bu şekilde birbirinden leziz irmik tatlıları yapılıyor. İrmik tatlısının şekli ve sunumu da yapan kişinin zevkine göre değişiyor.




İrmik Tatlısı Püf Noktaları;

- Birçok kişi tarafından fazlasıyla sevilen irmik tatlısı yapım aşamasında iken tüm malzemelerin mutlaka ve mutlaka oda ısısında olması gerekmekte. Bu sayede irmik tatlısı daha lezzetli olacaktır.

- İrmik tatlısı yapım aşamasında iken ilk olarak yumurta ve şekerin iyice çırpılmış olması gerekiyor. Çünkü bu sayede yumurta kokusu da iyice giderilmiş oluyor. Bu karışım iyice cıvık hale gelene kadar iyice çırpılmaktadır.

- İrmik tatlısının keki hazırlandıktan sonra borcam ve ya fırın tepsisine koyulur. Hazırlanmış olan irmik tatlısı fırına koyulduktan hemen sonra ilk 25 dakika boyunca fırının kapağını açmayınız. Çünkü fırın kapağı açıldığı zaman kabaran kek birdenbire söner.

- İrmik tatlımızın şerbetini de belirtilen ölçülerde yapmalısınız.


İrmik Tatlısını Daha Nefis Yapacak Lezzet Önerileri;

İrmik tatlısını yaparken tatlının kabarması oldukça önemli rol almaktadır. Bunun için irmik tatlısının malzemelerini iyice çırpmalısınız. Bu karışım cıvık olana kadar karıştırılması gerekmekte. Bu yüzden irmik tatlısı güzel bir şekilde kabaracaktır. Bir diğer konu ise irmik tatlısının şerbeti yapılırken de dikkat edilmesi gerekiyor. İrmik tatlısı şerbetinin içerisine 3 - 5 damla limon suyu veya limon sıkınız. Bu şekilde irmik tatlısının lezzeti de daha da artmış olacaktır.




İrmik Tatlısı Sunumları;

Türk mutfağında Tatlılar içerisinde en çok tüketilen tatlılardan birisi de irmik tatlısıdır. İrmik tatlısını sunarken insanlar birbirinden farklı seçenekler kullanmaktadır. İrmik tatlısının üstüne şerbeti kekin her tarafına eşit şekilde dökülmelidir. Daha sonrasında irmik tatlısı yaklaşık on veya on beş dakika boyunca dinlenmelidir. Ufak bir bilgi olarak söylemek gerekirse irmik tatlısı dilimlenerek servis tabağına alınmakta.

Yapmış olduğumuz irmik tatlısının üzerine tabii ki de Hindistan cevizi de dökülebilir. Ayrıca tamamen sizin istediğinize bağlı olarak irmik tatlısının üstüne antep fıstığı ya da ceviz tozu da konulmaktadır. Bunaltıcı yaz aylarında, irmik tatlısının üzerine dondurma ya da kaymak konularak da irmik tatlısı şık ve ferah bir şekilde servis edilebilir. Kişisel zevk ve beğeniler doğrultusunda irmik tatlısının da servis etme şeklini belirleyebilirsiniz. Bu tamamen sizin kişisel isteğinize bağlıdır.


İrmik Tatlısının Faydaları Nelerdir?

Türk mutfağında En sevilen tatlılardan birisi olan irmik tatlısının faydaları tek tek  saymakla bitmeyecektir. Özellikle irmik içerisinde lif barındıran bir gıda olduğu için irmik tatlısı kişiye tokluk hissi veriyor. Hazmı kolaylaştıran irmik tatlısı kan şekerini de düzenlemektedir. Enerji veren bu irmik tatlısı E ve B vitamini açısından da oldukça zengin bir besindir. İrmik tatlısını şeker hastaları çok fazla tükenmiyor ve tüketilmemeli. Şeker miktarının yüksek olduğu irmik tatlısı kişinin kan şekerinin de hızlı bir şekilde çıkmasına etki edecektir.


İrmik Tatlısı Kaç Kalori?

İrmik tatlısı kalorisi oldukça yüksek bir tatlı çeşididir. Özellikle de bir dilim ortalama şerbetli irmik tatlısı 413 kalori olarak bilinmektedir. İrmik tatlısının içerisine koyulan malzemeler, irmik tatlısının kalori miktarını da arttırır. Bu yüzden kilo vermek isteyenler kontrollü bir şekilde irmik tatlısı tüketmesi gerekmektedir. Kontrollü bir şekilde yenerek, rahat bir şekilde irmik tatlısı da tüketebilirsiniz.




İrmik Tatlısı Kilo Aldırır mı?

Bütün Tatlı çeşitlerinin genelinde şeker oranı olduğunca yüksek olduğu için kilo aldırma özellikleri bulunmaktadır. Özellikle de tarifini verdiğimiz irmik tatlısı içerisindeki malzemeler ve şeker miktarı nedeniyle yüksek kalori yani kilo aldırmaktadır. Ortalama bir dilim irmik tatlısının kalorisi ortalama 413 kcal olarak biliniyor. Zayıflamak isteyen kişilerin irmik tatlısını küçük porsiyonlar halinde yiyebilir. Aksi takdirde irmik tatlısı kilo artışına neden olabilir. O yüzden irmik tatlısını zayıflamak isteyen kişiler çok fazla tüketmeyi tercih etmemekteler.


BENZER İRMİK TATLILARI;

1) İrmik Tatlısı Tarifi

2) Limonlu İrmik Tatlısı Tarifi

3) Karamelli İrmik Tatlısı Tarifi

4) Vişneli İrmik Tatlısı Tarifi

5) Meyveli İrmik Tatlısı Tarifi

6) Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

7) Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi

8) Elmalı İrmik Tatlısı Tarifi

9) Kadayıflı İrmik Helvası Tarifi

10) Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi

Daha yeni Daha eski